با آغاز انقلاب پزشکی و افزایش آگاهی انسانها نسبت به دانش پزشکی، جانوران بخش جداییناپذیری از آزمایشهای علمی بشر شدند. با گسترش دانش و افزوده شدن شاخههای نوینی چون میکروبشناسی، عصبشناسی، و مهندسی پزشکی و نیز گسترش پژوهش بر دانشهایی چون علوم فضا، جانوران بیشتر و بیشتری در آزمایشگاهها زیر آزمایش قرار گرفتند.
امروزه حدودا بر روی 200 تا 250 میلیون جانور در آزمایشگاههای سراسر جهان آزمایشهای علمی انجام میشود. از این جانوران برای اهداف گوناگون مانند پژوهش های زیستی، پزشکی، دارویی، افزودنی ها، کود و … بهره گرفته میشوند.
هواداران بهرهگیری از جانوران برای این منظورها اغلب آنها را روشهایی برای بهبود تندرستی بشر و در راه کمک به بقای آن بهشمار میآورند.
مخالفان این نظر بر این باورند که در هنگام در نظر گرفتن سود این آزمایشها،باید سود کلی آن را برای همهٔ جانداران حساس در نظر گرفت نه فقط برای انسان.
از آنجا که قوانین FDA حکم میکنند که آسیبهای احتمالی هر کالایی پیش از ارائه به بازار باید توسط سازنده بررسی شوند. بسیاری از شرکتهای دارویی و بهداشتی اقدام به بهرهگیری از جانوران به عنوان نمونههای نزدیک به بشر کردهاند.
در بعضی موارد، مواد شیمیایی را به درون چشم خرگوشها میریزند تا التهابزایی آن در انسان را آزمایش کنند، که واکنشهای مردمی نسبت به غیراخلاقی بودن آزمایش، باعث قطع انجام آزمایش توسط بنیادهای آموزشی گردید.
امروزه اما روشهای نوینی برای بهرهگیری از بافتهایی که از بدن جانوران زنده تهیه نشدهاند ارائه گردیده، چنین چیزی سود سرشاری برای شرکتها به ارمغان می آورد.
این امر میتواند به دلیل جایگاه برتر اخلاقی آن شرکتها نسبت به رقبایشان در ذهن خریدار باشد.
پژوهشهای جدید نشان دادهاند که بافتهای جایگزین نه تنها از لحاظ اخلاقی دست بالا را دارند که اغلب نتیجهٔ بهتر و دقیقتری نسبت به بافتهای جانوری در اختیار میگذارند.
به امید جهانی امن و زیباتر برای انسان ها و حیوان ها.
منبع:
رسانه پیک دامپرور
* استفاده از این مطلب با ذکر نام منبع و مترجم بلامانع است.
اگر تمایل دارین شماره جدید مجله برایتان ایمیل شود اشتراک نسخه دیجیتال پیک دامپرور را فعال نمائید.
همچنین شما میتوانید ویدئوهای جذاب را در پیج اینستاگرام پیک دامپرور دنبال نمائید.